sreda, 6. februar 2013

Gilmour Black Strat - Lakiranje (3.del)

Spet nekaj novega, nekaj napredka pri predelavi poceni kopije stratokasterce v "Gilmourjevo Črno kitaro". Vsakič, ko napišem "Gilmour Black Strat", se spomnim na Kreslinovo pesem "Črna kitara"... Gospoud, tisto črno kitaro šče mate, gospoud? Da ni imel v mislih g. Gilmourja, tale naš večno mladi Vladek? :))
 Torej, kaj je spet novega? Ja, uresničile so se moje želje in bajcanje (barvanje furnirja/lesa) se je izteklo po načrtih tako, da sem minuli vikend spet lepo, veselo lakiral s predhodno zmešanim avtoličarskim dvo-komponentnim lakom v spraju. Lakiranje je potekalo brez kakšnih večjih zapletov, pustilo nekaj pomarančaste površine in odprlo vrata brušenju in poliranju lakiranih površin... Hja, laka se bo dotaknil šmirgel granulacije P360 in potem navzgor do P2000, kateremu bo sledilo poliranje s polirno pasto in mojimi blazinicami prstov. Za lepoto se splača potrpeti, pravijo mati...

Kitara pred lakiranjem - na trupu je satenasta črna barva (polsvetleča) in pobajcan zaključek vratu
 Pred lakiranjem sem pobarval najprej prednji del vratu, nato prilepil na zadnjo stran furnir, ter ga pobajcal. Da cvinge niso pritiskale na sveži furnir prednje strani, sem uporabil že znani pripomoček (čolniček), katerega sem (zaradi "higiene") oblekel v PVC vrečko, na zadnji strani pa uporabil kos iverke. Za lepljenje sem znova uporabil dvo-komponentno (5-minutno) epoksi lepilo, katero se je izkazalo za najbolj ustrezno lepilo pri lepljenju furnirja. Epoksi lepilo je smolnato in se zato ne vpija v sam furnir, ter tako ne guba furnirja (vlažna lepila, kot je Mekol, furnir nagubajo).


Na naslednjih dveh slikah je mogoče opaziti moč dvo-komponentnega laka oz. laka nasploh, saj poudari "rebr'ca" javorjevega furnirja. Všečno, ane? ;)

Zaključek vratu, pobajcan in v čakanju na nekaj slojev 2k laka


Polakiran zaključek vratu, na katerem so lepo vidna "rebr'ca" javorjevega furnirja

Trup kaže znake pomaranče, katero se da zgladiti brez večjih problemov tako, da se gradnja nadaljuje po načrtih. V pričakovanju so novi magneti (Fender Stratocaster 60's Reissue) in črna plošča za magnete. Njammmmii!!!

Ostanite z mano do naslednjjič, ko bom opisal prevezavo magnetov in pokazal spolirano površino kitare. Medtem pa se moram znajti pri tiskanju nalepke na vodni osnovi, katero bom prilepil na vrat (tudi avtu nekaj manjka, če nima registrskih tablic, ane?).

Hvala za spremljanje! ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar